Selasa, 4 Disember 2007

CABARAN PEMUDA

Tenggelam timbul. Beberapa bulan tak update, hari ni rasa nak sambung dan hidupkan semula blog ni. Yelah, kalau tak menulis di sini, kat mana lagi nak asah bakat dan rakamkan isihati. Kalau dalam diari biasa, lepas habis tahun akan terbuang begitu sahaja.

Pilihanraya semakin dekat. Harapan kepada Dewan Pemuda memperkasakan pergerakan Parti bagi memungkinkan kemenangan gemilang dalam PRU akan datang, nampaknya agak semakin hambar kebelakangan ini. Dewan Pemuda sendiri belum dapat membuktikan gerak kerja mereka mampu menampung harapan begitu besar yang di gantungkan kepada mereka. Setakat ini mengikut pemerhatian umum dalam Parti, atau mungkin lebih khusus berkait perkembangan gerak kerja di Terengganu, Dewan Pemuda (DP) belum lagi menunjukkan kewibawaan sebenar sebagai Pimpinan yang bersedia mengambil alih, memimpin sebuah kerajaan jika di beri kemenangan oleh Allah dalam PRU akan datang.

Kita tak bercakap berkenaan kesungguhan pimpinan utama DP, kerana mereka memang bersungguh. Mereka telah bekerja secara All Out bermula sejak sekian lama. Tetapi apabila di lihat kemampuan peringkat pertengahan, agak merungsingkan kita. Turun lebih bawah lagi ke peringkat DUN dan UPU lagi pening kita memikirkan tahap kerja mereka. Daripada situ di persoalkan sejauh mana kewibawaan kepimpinan utama menggarap pergerakan petugas Pemuda bagi memungkinkan gerak kerja berjalan dengan lebih lancar.

Sengaja di luahkan perkara ini walaupun mungkin hanya akan menambahkan lagi tekanan kepada petugas-petugas parti yang siang malam bekerja sekarang ini. Sementara menunggu gendang PRU di bunyikan bila-bila masa sekarang, muhasabah juga perlu di buat agar kesungguhan dapat di pertahankan. Pemuda perlu di cabar agar lebih bersemangat. Cabaranlah yang akan menambahkan kesungguhan Pemuda. Sebagai contoh, jika satu-satu program biasa yang di maklumkan supaya hadir, tidak ada kesungguhan Pemuda untuk turut serta. Tetapi jika di beritahu ada FRU atau sekatan- sekatan tertentu, maka kita akan melihat kehadiran Pemuda kita yang agak bersemangat..... sambung semula nanti InsyaAllah

Tiada ulasan: